2020 Oprichting

Detectie Wedstrijden Info

Eén standaard

Het belangrijkste doel van de Nederlandse Detectie Bond is het promoten van één standaard voor detectie binnen Nederland.

Wedstrijden

De Nederlandse Detectie Bond faciliteert hondenscholen bij het organiseren van wedstrijden om cursisten uitdaging te bieden.

Nosebedience

Voor geleiders die hun hond breder willen trainen, promoten wij nosebedience, een combinatie tussen nosework en obedience.

Onze geschiedenis

De Nederlandse Detectie Bond is opgericht in 2020. Bij de oprichting hebben we onszelf het doel gesteld om een algemene standaard aan te brengen binnen de detectie in Nederland. Wij waren al meerdere jaren bezig met detectie en het viel ons op dat er binnen detectie veel verschillende stromingen waren, waarbij iedereen zijn eigen werkwijze hanteerde.

Het lijkt ons juist nuttig (maar vooral ook leuk!), als er één standaard komt volgens welke elke hondenschool te werk gaat. Dit zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om wedstrijden te organiseren, zodat het voor cursisten veel uitdagender wordt om met detectie te beginnen. Hopelijk is dit uiteindelijk de opmars naar misschien wel een Nederlands Kampioenschap Detectie, en wie weet wat nog meer!

In de komende jaren zullen wij ons erop richten om zoveel mogelijk hondenscholen te enthousiasmeren om deel te nemen aan de Nederlandse Detectie Bond!

detectiebond

We helpen je graag!

Heb jij een hondenschool en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je zelf een hondenschool in detectie beginnen?

Ons team

Meer weten?

Wil je meer weten over de oprichting? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.