Examens Nosebedience

Examens Nosebedience

Examens Nosebedience

Behaal certificaten op drie niveaus!

Binnen Nosebedience © wordt kun je examen doen op drie verschillende niveaus. Op elk niveau wordt een combinatie gemaakt van nosework/detectie en obedience. Elke hond haalt eerst zijn niveau 1 certificaat en ontwikkelt zich verder tot niveau 3. Om een certificaat te behalen, neem je samen met je hond deel aan een examen, dat georganiseerd wordt door één van de aangesloten hondenscholen en wordt beoordeeld door de Nederlandse Speur en Detectie Bond.

Elk examen bestaat uit vijf verschillende onderdelen. Per niveau worden de oefeningen binnen elk onderdeel steeds uitdagender. Door de diversiteit in de verschillende oefeningen, is elke hond wel ergens goed in en is het leuk om samen te trainen. Bekijk hieronder de eisen voor elk certificaat per verschillend onderdeel.

nosebedience

Hoe werken examens?

Een examen kan op de hondenschool zelf worden gedaan door middel van een examendag. Het is ook mogelijk om bij een andere hondenschool examen te doen. Voorafgaand aan het examen geeft de examinator aan de cursist aan welke oefening er precies gedaan moet worden. Tijdens het examen, voert de cursist samen met zijn of haar hond de oefening zelfstandig uit. Wanneer de cursist een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt hij of zij een certificaat voor dit niveau.

Elk niveau bestaat uit vijf verschillende onderdelen. Om een volledig certificaat te halen, dient de cursist alle onderdelen met een voldoende resultaat af te sluiten. Indien slechts één of enkele onderdelen voldoende worden afgesloten, ontvangt de cursist een deelcertificaat.

Nosebedience Nosebedience Nosebedience

Examen Nosebedience: 3 niveaus

Bekijk hieronder alle niveaus van een examen nosebedience met jouw hond door de Nederlandse Speur en Detectie Bond:

examen detectie

Een examen organiseren?

Hoe organiseer je een examendag?

Als hondenschool kan je vanaf niveau 1 een examendag organiseren. De Nederlandse Speur en Detectie Bond komt tijdens een examen Nosebedience alle ingeschreven cursisten keuren. De kosten voor een examendag zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de reistijd. Aangesloten hondenscholen Nosebedience mogen niveau 1 en 2 ook middels een video laten beoordelen door de Nederlandse Speur en Detectie Bond. Een video met een examen kan worden ingediend door een aangesloten hondenschool.

Eisen examen Nosebedience:

  • Hondenschool is aangesloten bij de Nederlandse Speur en Detectie Bond.
  • Cursist voldoet aan de eisen van het te behalen examen Nosebedience.
  • De bond neemt het examen af.
  • Hond heeft de geurproef behaald.


Na slaging van het niveau zal de Nederlandse Speur en Detectie Bond een certificaat uitgeven. Deze is landelijk geregistreerd. Daardoor is het ook mogelijk om tussen hondenscholen te wisselen en jouw certificaat te behouden.

Aanvragen examens nosebedience

Meer informatie?

Wil je meer weten over de examens voor Nosebedience? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.